CENTRUL DE CONSILIERE ȘI PSIHOTERAPIE – SELF
– Centrul Self –
Organizează
MY PERFECT IMPERFECTIONS
Ateliere adresate adolescenților.
Îi invităm pe adolescenți să participe la o serie de activitați de grup cu scopul întăririi abilitaților sociale și de comunicare, de luare a deciziilor, dezvoltării inițiativei, creativității și a stimei de sine.
Pe parcursul acestor întălniri, participanții vor traversa treptat un proces de cunoaștere și conștientizare a calităților, talentelor și aptitudinilor, precum și a propriilor dificultăți și limite.
Temele propuse pentru aceste întâlniri sunt următoarele:
- Cum să comunic în grupul de prieteni?
Pentru punerea în practică a unei idei este nevoie de o investiție mare de timp, efort și creativitate. Atunci când se lucrează în echipă, sarcina poate deveni mai ușoară pentru că mai multe persoane contribuie la realizarea proiectului. Cu toate acestea, pot apărea dificultăți în cazul în care oamenii nu-și pot comunica ideile unii altora și nu pot lua decizii. Pentru a crea un produs final original, grupul trebuie să lucreze impreună. Și pentru aceasta este nevoie de o bună comunicare între membrii.
Obiectivul nostru: să ne comunicăm ideile celorlalți și să luam decizii bazate pe discuții, fără a compromite ideile expuse.
- Cum să-mi înteleg propriile gânduri și sentimente? Cum să exprim ceea ce simt?
Lucrurile adânc păstrate în interiorul nostru sunt rănile noastre emoționale, dureri, cicatrici și furie. Unii oameni fac eforturi mari pentru a ascunde aceste sentimente, însă, în cele din urmă, reușesc să se rănească pe ei înșiși sau pe ceilalalți. Soluția este exprimarea durerii și a furiei înainte ca ele să devină distructive. Astfel, putem experimenta starea de fericire în viața noastră.
Obiectiv: Să înțelegem că emoțiile neexprimate ne afectează modul în care ne trăim viața.
- Cum să înteleg comportamentul celorlalți?
Nu este ceva rău să spui ce te deranjează la comportamentul celuilalt. Chiar e recomandat să comunici ceea ce simți, însă contează modul în care o faci. Înainte să te grăbești să judeci persoana, mai bine uita-te la comportament. Nu omul te-a supărat, ci comportamentul lui. Să critici persoana este ca și când ai judeca autorul unei carți pentru că nu-ți place cum a scris. Cartea ți s-a părut proastă, însă omul poate fi interesant.
- Cum să-mi cresc încrederea în propria persoană?
Membrii grupului iși cresc stima de sine prin recunoașterea calitaților pe care le au. Faptul că aceste aprecieri vin și de la colegii de grup contribuie la îmbunătățirea propriei imagini de sine.
- Cum să-mi îmbunătățesc imaginea de sine?
Modul în care ne percepem depinde de imaginea de sine pe care o avem. Astfel, dacă ne acceptăm pe noi înșine, dacă ne apreciem pentru ceea ce facem bine, ajungem să avem o mai mare încredere în noi. Dacă acceptăm că avem și slăbiciuni fără să ne criticăm în permanență pentru ele putem trăi confortabil din punct de vedere emoțional.
- Tehnica de relaxare Schultz.
Trainingul autogen se referă la tehnica de relaxare profundă inventată de medicul german Johannes Schultz. Este o tehnică mentală și corporală simplă, dar foarte eficientă, ce presupune conștientizarea corporală. Vom învăța exerciții concrete de relaxare care facilitează comunicarea între minte și corp.
Toate acestea vor avea loc într-un cadru de siguranță și vor fi însoțiți de
Carmen Irimia: Psiholog, cu experiență în lucrul cu adolescenți și părinți de adolescenți, în psihoterapie individuală și de grup, Consilier dezvoltare personală.
“ A fost o experiență plăcută să pot face parte dintr-un grup unde puteam discuta subiecte interesante și puteam să descopăr și opinia altora.”
Luca, 16 ani
“ Mi-a facut placere să particip. E un mod interesant de a petrece timpul împreună cu oameni cu care poți discuta liber. Temele sunt interesante și nu sunt abordate de tineri în viața de zi cu zi.”
Andreea, 17 ani
“ Discuțiile din grup sunt un mod interesant de a vedea cum abordeaza alți oameni lumea”
Alexandra, 17 ani
Locul desfășurării: zona Banu Manta/Titulescu.
Durata unui atelier: 90 minute
Frecvența: săptămânal
Înscrieri și informatii suplimentare la
- telefon: 0724 072 971 – orele 10-14.