Consiliere sau psihoterapie?

Acești termeni sunt adesea folosiți alternativ și uneori confundați. Ei au o mulțime de similitudini și poate fi greu de ales care dintre ei este cel mai potrivit pentru o anumită persoană.

Ambele sunt căi de a privi viața noastră interioară și de a reflecta la modul în care ne raportăm la evenimente și oameni, la cum ne simțim în anumite situații. Uneori aceste lucruri sunt dureroase și ne fac nefericiți.

Schimbarea este dificilă și chiar ne putem teme de ea. Avem nevoie de sprijin, de cineva care să ne susțină, pe care să ne putem baza. Atât consilierea cât și psihoterapia ne oferă acest spațiu în care să gândim modul în care este posibilă schimbarea.

Consilierea pune accent pe probleme punctuale și crize specifice și este pe termen scurt. Mulți dintre cei care au trecut printr-o consiliere și au văzut beneficiile sale au cerut ulterior o psihoterapie.

Psihoterapia este pe termen lung și se concentrează pe problemele care sunt de multe ori mai greu de accesat și înțeles fără un ajutor. Psihoterapia implică o dorință de a face mai multe schimbări fundamentale.

Comments are closed.